Heltäckande

Hela framsidan kan bli skärm på Galaxy S8

Bilden är ett montage

Ett nytt rykte pekar på en ganska intressant skärm i Galaxy S8.

Publicerad Uppdaterad

Ryktesmaskinen puttrar på för Samsungs Galaxy S8, även om det är flera månader tills vi räknar med att få se den. 

Idag är det Bloomberg som säger sig ha nya uppgifter om telefonens skärm. Precis som tidigare Edge-varianter av deras telefoner kommer skärmen att gå ner över sidorna. Skillnaden denna gång är att hela framsidan kommer att vara en skärm.

Det betyder att hemknappen försvinner och att högtalaren antingen får flytta på sig, eller placeras i någon slags utskuren slits i skärmens övre kant. Hemknappen ska vara gömd under skärmen enligt källan. Om det samtidigt betyder att Samsung flyttar fingeravtrycksläsaren till baksidan av telefonen, eller om även den placeras under skärmen som vissa rykten påstått, återstår att se.

Eftersom det rör sig om rykten bör såklart stora skopan salt användas för stunden, men samtidigt låter det som en väldigt häftig idé om det är sant och faktiskt fungerar bra.

När kinesiska Xiaomi gjorde sin Mi Mix även den med mycket skärm på framsidan fick man använda sig av alternativ teknik för att lösa några av de tekniska problem som uppkom. Närhetssensorn ersattes till exempel med ultraljud och istället för vanlig högtalare fick man använda ett alternativ som genererar ljud via telefonens metallram.