Android-flaggskepp ska konverteras

HTC gör Windows Phone-version av One M8

Windows Phone-plattformen ser enligt nya rykten ut att få muskelladdad tillökning.

Publicerad Uppdaterad

I samband med att HTC släppte sin toppmodell One M8 tidigare i år ryktades det att en variant av telefonen var på gång också med Windows Phone som operativsystem istället för Android. Sedan dess har det dock varit tyst på Windows Phone-fronten för HTC, och utöver ett par Windows Phone-telefoner av föga kända tillverkare, så har det hittills i år främst varit Microsoft själva som släppt nya lurar med systemet.

Nu verkar det som att Windows Phone-plattformen kan få en, efter beskedet att Microsoft lägger ner den till synes lovande och innovativa McLaren-telefonen, välbehövlig tillökning av produktutbudet genom att HTC One M8 till slut ser ut att bli verklighet för Windows Phone. Åtminstone om man ska tro Winrumors-grundaren Tom Warren, som i ett Twitter-inlägg hävdar att HTC arbetar med en variant av mobilen för Windows Phone ämnad för släpp senare i år.

HTC One M8 är i Android-versionen utrustad med en 5-tumsskärm med 1920 x 1080 punkters upplösning, 2 gigabyte arbetsminne, ett Snapdragon 801-systemchip med en fyrkärnig processor på 2,3 gigahertz, dubbla kameror på baksidan samt en frontkamera på 5 megapixel.

För Android-varianten av telefonen finns även ett officiellt tillbehör i form av smarta mobilskalet Dotview, vilket genom kommande Update 1-versionen av Windows Phone 8.1 skulle kunna tänkas bli släppt också för en framtida Windows Phone-variant av HTC One M8.

Källa