McLaren skrotas

Microsoft lägger ner höstens flaggskepp

Det ser inte ut att bli någon McLaren-telefon med 3D Touch-funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Kort efter beskedet om nedskärningar inom Microsoft så ser det nu ut som om den kommande mobilen med kodnamnet McLaren skrotas. Det uppger Windows Phone Central och hänvisar till flera källor med kännedom i ärendet.

Det kanske mest spännande med det som är känt kring modellen är att den var tänkt innehålla Kinect-liknande funktioner, vilka väntas integreras i en kommande uppdatering av Windows Phone. Med 3D Touch, som funktionen kallas, ska användaren kunna kontrollera funktioner och innehåll på telefonen utan att röra skärmen på ett sätt som ska påminna om Microsofts speltillbehör Kinect. 3D-styrningsfunktionerna ska dessutom tillåta tredjepartsutvecklare att bygga egna tillämpningar för dem.

Telefonen har tidigare ryktats vara på gång för släpp i november i år, men nu har planerna alltså helt skrotats enligt Windows Phone Central. Anledningen till att telefonen fimpas uppges enligt Windows Phone Central vara att Microsoft helt enkelt inte fått 3D-styrningstekniken att fungera på ett tillfredsställande sätt.

Källa