Inga detaljer ännu kända

Huawei presenterar EMUI 10 på fredag

Huawei har nu bekräftat att det nya gränssnittet EMUI 10 kommer att offentliggöras i samband med helgens utvecklarkonferens i Kina.

Publicerad Uppdaterad

”Använd detaljerna för att åstadkomma kvalitetens skönhet” lyder budskapet på den teaser som Huawei nu har publicerat, där man bekräftar att vi kommer att få veta mer om gränssnittet EMUI 10 i samband med den kommande helgens utvecklarkonferens i Kina. Exakt vad de vackra orden betyder är svårt att avgöra, och säkerligen har en del av andemeningen gått förlorad via Google Translate. Men vi nöjer oss med det trevliga budskapet att EMUI 10 offentliggörs. Rykten om den saken började ciurkulera redan för en månad sedan, men nu har Huawei alltså bekräftat saken via en teaser på det kinesiska sociala nätverket Weibo. 

I princip ingenting är känt om EMUI 10 i nuläget, och dessutom lär offentliggörandet sannolikt överskuggas av en eventuell presentation av Hongmeng OS, ett operativsystem som tills för bara några dagar sedan uppgavs vara ämnat endast för sakernas internet, men som senare gjort comeback som en potentiell kandidat när det handlar om att ersätta Android. Åtminstone på en telefon, avsedd för den kinesiska marknaden. Men det är en annan historia.

Nya versioner av EMUI brukar normalt sett släppas tillsammans med den senaste Androidversionen, men då Google ännu inte kommit med något datum för Android Q-lanseringen, och då situationen med Huawei och Android även fortsättningsvis är en aning förvirrad så är det svårt att säga någonting om när en skarp lansering kan tänkas ske. Vi får dock utgå ifrån att de nya Mate 30-enheterna kommer att vara försedda med EMUI 10, så om inte annat så lär oktober vara den månad som gäller absolut senast. 

Källa