Obekräftade uppgifter

"Ipad Mini med retinaskärm under Q3"

Apple kommer att släppa en uppdaterad Ipad Mini med högupplöst retinaskärm under årets tredje kvartal, hävdar en analytiker hos DisplaySearch.

Publicerad Uppdaterad

När Apple släppte sin Ipad Mini i höstas fick den kritik den låga upplösningen på 7,9-tumsskärmen (768 x 1024 bildpunkter med en pixeltäthet på 162 pixlar per tum).

Sedan en tid tillbaka har det gått rykten om att nästa generations mini-padda ska hottas upp med en högupplöst retina-skärm. Nu hävdar analysföretaget DisplaySearch att en lansering av en nya mini-padda med retinaskärm bara ligger några månader bort.

– Vi ser att två uppdateringar av Ipad Mini är på väg. Den första kommer att kommer under årets andra hälft, och sedan kommer det en ny (version av Ipad Mini, reds anmärk.) under Q1 2014, säger analytikern Richard Shim till sajten Cnet.

Två nya Ipad Mini

Enligt Shim kommer den första av de två nya Ipad Mini-modellerna var försedd med en retina-skärm. Den andra modellen - som han hävdar ska släppas under Q1 2014 - kommer förutom retinaskärmen även ha en uppdaterad processor.

I nuläget är det oklart vilken skärmteknik som Apple kan tänkas använda till nya Ipad Mini. En av kandidaterna uppges dock vara LTPS, vilken är samma teknik om används till Iphone 5

Källa