Jabras nya headset Elite Active 75t och Jabra 45hskriver vi mer om här. I korthet rör det sig om dels en uppdaterad version av True Wirelesslurarna Jabra Elite 75t, som bland annat fått mer greppvänlig yta, dels ett par on-earlurar för strax under tusenlappen som bland annat har en funktion för att optimera ljudet efter dina öron.
Harman Kardon/JBL
Annons
Harman är moderbolag till varumärken som AKG, Harman Kardon och JBL, och ägs i sin tur av Samsung. Företaget har en rätt brokig produktflora under sina varumärken och det är sällan helt lätt att räkna ut vad som är nytt jämfört med föregående produktgeneration i deras lanseringar. På CES 2020 i Las Vegas visade man i alla fall upp följande headset:
Club är en serie på tre headset som sägs vara inspirerade av turnerande artister. Club One är flaggskeppet och kostar cirka 3500 kronor, Club 950 NC går på 2500 kronor, och Club 700BT, som till skillnad från de andra är av Over Eartyp, går på 1500 kronor. de två dyrare modellerna har aktiv brusreducering, och Club One ska dessutom ha en ny typ av brusreducering som JBL kallar True Adaptive Noise Cancellation, och som ska justera brusreduceringen 2500 gånger per sekund. Alla tre lurarna har stöd för Google Assistant, och en funktion som ska anpassa ljudet efter din hörsel och spara den inställningen i lurarna. Batteritiden ligger på 45 - 55 timmar beroende på modell. Club-serien ska börja säljas i vår.
JBL Tune 220TWS/Live 300TWS
JBL visade också upp två nya True Wireless-headset. Live 300TWS ska ha en batteritid på 4 timmar (18 timmar med etuiet), vara vattenskyddat enligt IPx5 och kostar cirka 1500 kronor. Headsetet är försedd med två olika funktioner för att släppa igenom omgivningens ljud. Den ena tar upp ljudet via mikrofoner och släpper igenom det, den andra dämpar dessutom musiken och förstärker röster så att man ska kunna samtala utan att ta av sig headsetet. Tune 220TWS är i stället tänkt att vara ett prisvärt alternativ för cirka 1000 kronor, med en batteritid på 3 timmar (12 timmar med etuiet). De säljs dessutom i inte mindre än sex olika färger.
Harman Kardon har inte använts som varumärke för headset på många år, men nu återintroduceras det med produktserien Fly, som består av modellerna Fly BT, Fly TWS och Fly ANC. Fly BT är ett gamla skolans bluetooth-headset med sladd mellan öronsnäckorna och styrning på sladden. Det kostar 1000 kronor, är svettåligt och har stöd för Google assistant. Fly TWS kapar sladdarna för 1500 kronor, och har en batteritid på 5 timmar (15 med etuiet), och det har touchkontroller, snabbladdning, regnskydd, stöd för Google assistant och stänger av sig automatiskt om du tar ur headsetet ur örat. Fly ANC är ett par over ear-lurar för drygt 2500 kronor med aktiv brusreducering. Högtalarelementen är på 40 mm, och lurarna har touchstyrning och 20 timmars batteritid med brusreduceringen påslagen.
Sennheiser
Sennheiser har inga true wireless-snäckor att visa upp på CES-mässan, men man har fyra andra nya headset att visa upp. Två av dem är av typen öronsnäckor med sladd mellan som vi misstänker minskar i popularitet, så vi ska inte lägga så mycket vikt vid dem utan konstaterar att CX 350BT kostar ca 1100 kronor och CX 150BT drygt 750 kronor. Bägge har drygt 10 timmars batteritid, och den dyrare modellen har stöd för överföringsteknikerna AptX och AptX Low Latency, där den senare ser till att ljudet i film inte fördröjs.
HD 450BT och HD 350BT är ett par lite billigare over-earlurar där den dyrare modellen HD 450BT skiljer sig från den billigare genom att ha aktiv brusreducering och 3,5mm-uttag för sladd om batteriet skulle vara slut. Bägge har 30 timmars batteritid, knapp för röstassistent, och ett särskilt podcastläge som optimerar ljudet för tal. HD 450BT kostar cirka 1800 kronor medan HD 350BT ligger på runt tusenlappen.
Ifrogz
Ifrogz är ett varumärke under Zagg, som även gör bland annat laddare under märket Mophie och skärmskydd med märket Invisible Shield. På CES släppte man två headset, ett av true wireless-typ och ett par over earlurar. Airtime Sport heter minilurarna med IPx5-klassning för svettskydd och vingar för bättre grepp i örat. Batteritiden är 25 timmar om man inkluderar etuiet, och högtalarelementen är på 6 mm. Priset är 900 kr.
Airtime Vibe har aktiv brusreducering och batteritid på 25 timmar. Lättare vattenskydd enligt IPx2 finns, och prislappen ligger på 1200 kronor vilket är ovanligt billigt för lurar med aktiv brusreducering.
Audio-Technika
Audio-Technika riktar sig främst till musikerproffs, men har även börjat med konsumentprodukter som ofta imponerar. deras senaste true wireless-headset QuietPoint ATH-ANC300TW bättrar på deras föregående modell med aktiv brusreducering, en kombination som är ovanlig för true wireless, men förekommer bland annat i Sonys och Huaweis headset. Priset är dock batteritiden. Där företagets tidigare true wireless-modell hade 15 timmars batteritid får man här nöja sig med 4,5 timmar, plus förstås extra laddning från etuiet. Prislappen ligger på runt 2500 kronor.
Amazfit
Sist men inte minst har vi Amazfit, som är ett systerbolag (eller är det ett dotterbolag? Varumärke? Inte vet vi) till Xiaomi. Amazfit har tidigare främst gjort träningsarmband, men nu gör man även ett headset, Amazfit Powerbuds som ska hålla koll på din träningsstatistik. Headsetet ska trots det ha en batteritid på 8 timmar, med ytterligare 16 timmar i laddetuiet. Headsetet är vattenskyddat enligt IP55. Priset? Drygt 1000 kronor.