https://www.mobil.se/nyheter/kantar-iphone-x-s-ljer-mycket-bra
564605
Motstridiga uppgifter

Kantar: Iphone X säljer mycket bra

Hur går det egentligen för Iphone X rent försäljningsmässigt? Ja, det tycks bero på vem man frågar. Analysfirmornas prognoser skiftar som fjällvädret och vittnar om allt från en smärre katastrof till rekordsiffror. Enligt Kantar Worldpanel så går det alldeles utmärkt.

Apple har inte avslöjat ett dyft om hur det går för företagets nya flaggskeppstelefon Iphone X rent försäljningsmässigt. Således är det upp till analysfirmorna att försöka uppskatta hur bra det går. Och är det någon produkt som delat dem så är det just Iphone X. Den ena analytikern hävdar att telefonen säljer dåligt, samtidigt som den andra påstår att den går oerhört bra. Andra har ändrat åsikt från dag till dag. Nu kommer välrenommérade Kantar Worldpanels prgonos, och den vittnar om en utmärkt försäljning för Iphone X. 

Påstås gå oerhört bra i Kina

Framför allt ska Iphone X sälja oerhört bra i Kina, hävdar Kantar. Det är förstås extremt viktigt för Apple att lyckas just i kina, med tanke på att det är världens i säklass största smartphonemarknad. Men telefonen ska även sälja oerhört bra i både Japan och Storbritannien. Totalt sett så går Apples marknadsandel dock ned över året till förmån för Android om man jämför med den tremånadersperiod som avslutades med november 2017, konstaterar Kantar.