Kundernas betyg på Comviq, Telia och Vodafone

Publicerad Uppdaterad

Det är 3400 besökare på Cints webbsajt som fått svara på enkätfrågor om de olika operatörerna. Det som betygsatts i undersökningen är täckning, tjänster, pris och kundtjänst. Kunderna har fått sätta betyg på en skala från 1 till 5.

Telia får mest uppskattning för sin goda täckning. "Suverän täckning, även i glest befolkade områden" skriver en av de tillfrågade.

Bra betyg för täckningen får däremot inte Comviq, som döms ut av många norrlänningar i undersökningen. "Comviq är ju hyfsat billigt i jämförelse med de andra abonnemangen, men i egenskap av nybliven norrlänning nästintill obrukbart" skriver en av de tillfrågade i undersökningen.

När det gäller pris får dock Comviq högst betyg, tätt följt av Vodafone. Telia däremot får riktigt lågt betyg av kunderna vad gäller priserna. "Telia är bra när det gäller täckningen, service och hela den biten, men priserna är ganska saftiga" skriver en kvinna i undersökningen.

Om man räknar samman de olika betygskategorierna ser man att Vodafone är den mest populära operatören. Bäst betyg får Vodafone för tjänsterna och en bra kundtjänst, men Vodafone får också ganska bra betyg både vad gäller täckning och priser.

TÄCKNING

Comviq: 3,00

Telia: 4,41 (bäst)

Vodafone: 3,91

TJÄNSTER

Comviq abonnemang: 4,19

Telia abonnemang: 4,44

Vodafone abonnemang: 4,55 (bäst)

PRIS

Comviq abonnemang: 3,04

Comviq Kontant: 3,12 (bäst)

Telia abonnemang: 2,21

Telia Refill: 2,52

Vodafone abonnemang: 2,86

KUNDTJÄNST

Comviq abonnemang: 3,40

Comviq Kontant: 3,35

Telia abonnemang: 3,59

Telia Refill: 3,84

Vodafone abonnemang: 4,20 (bäst)