Lägre minutpriser med Vodafones kontantkort

Publicerad Uppdaterad

Det nya priset ska matcha samtalspriserna hos Vodafone Abonnemang som sedan en tid tillbaka är just 79 öre i minuten, till alla nät dygnet runt.

För samtal dagtid innebär den nya prissättningen en rejäl sänkning. Idag kostar det 3,75 att ringa dagtid med Vodafone Kontantkort. Även priset på samtal kvällstid till andra operatörer kommer att sänkas, från 1,75 kronor i minuten till 79 öre i minuten. Dessutom blir priset från sms billigare, 79 öre per meddelande mot dagens 1,10 kronor.

Men som alltid måste pengarna tas någonstans ifrån. Och det är kontantkortskunder som ringer inom Vodafones nät och fasta nätet på kvällstid som förlorar. 10 öre i minuten kostar det idag, vilket är en dryg fjärdedel av det nya priset. Startavgiften per samtal höjs också med ett par ören, från 75 till 79 öre.

Precis som hos Comviqs kontantkort gäller det att du laddar ditt kort regelbundet för att kunna utnyttja de lägre priserna. 79 öre per minut gäller nämligen bara i 30 dagar efter den senaste laddningen. Sen höjs priset till 1,99 kronor i minuten, och sms-priset till 1,99 kronor per sms, tills du laddar nästa gång.

Ytterligare en nyhet med kontantkortet är att samtal till Sverige från andra länder blir billigare. Startavgiften är på knappt 11 kronor, men därefter kostar samtalen 79 öre per minut. Förutsättningen är att du har registerat Vodafone Passport och att du befinner dig i rätt land. Priserna gäller i Vodafones nät i Storbritannien, Tyskland, Italien, Spanien, Grekland, Frankrike (i SFRs nät) Irland, Belgien (i Proximus nät) Holland, Portugal, Schweiz (i Svisscoms nät) Ungern och Malta. För samtal med kontantkort mot faktura gäller priserna även i Australien, Albanien, Japan och Nya Zeeland.

De nya priserna gäller kort som säljs från och med måndag. De som redan har Vodafone Kontantkort kan få byta till de nya priserna genom att kontakta Vodafones kundtjänst.

Priser:

Startpaket: 95 kr

Samtal: 79 öre / minut (30 dagar efter laddning, därefter 1,99 kr / minut)

SMS: 79 öre/styck (30 dagar efter laddning, däreftet 1,99 kr styck)

Startavgift: 79 öre

MMS: 2,79 kr/styck

Data: 20 kr/MB