I princip allt är nu känt

Läcka hos HTC själva avslöjar allt om nya flaggskeppet U12+

Som om det inte vore nog att HTC:s kommande flaggskeppstelefon U12+ redan kan vara en av världshistoriens sämst bevarade hemligheter, så har HTC själva nu dessutom lyckats läcka all information om telefonen bara en dag innan offentliggörandet.

Publicerad Uppdaterad

Vi vet redan det mesta om HTC:s U12+, en enhet som påstås bli årets enda flaggskepp från den taiwanesiska tillverkaren. Läckorna har avlöst varandra i en strid ström under den senaste månaden, och både specifikationer och bilder har dykt upp lite här och var på internet. Men om det nu rådde några tvivel kring hur korrekta uppgifterna varit, så kan vi nu åtminstone vara 99 procent säkra på att de uppgifter som techläckaren Evan Blass kommit med stämmer. Detta då specifikationerna nu läckt ut direkt från HTC:s egen hemsida. Och de bekräftar allt om telefonen som vi redan fått obekräftad information om. 

Låg öppen på sajten

Det var på en underdomän på HTC:s egen sajt som det under några timmar fanns en testsida som avslöjade allt om U12+. Nu har sidan plockats bort, men inget är förstås längre hemligt. Enheten får en 6-tums bildskärm med förhållandet 18:9 och WQHD+-upplösning. Skärmen är av Super LCD-typ. Under skalet sitter en Snapdragon 845-processor, 6 GB arbetsminne, 128 GB internt lagringsutrymme samt ett batteri med en kapacitet på 3 500 mAh. Dubbelkameran på bakstycket består av en 12-megapixels Ultra Pixel-sensor samt en telelins på 16 megapixlar. På fronten finner man en selfiekamera med vidvinkellins och 8 megapixlars upplösning. En lokal prisuppgift som motsvarar ungefär 7 800 kronor har dessutom exponerats, men vad telefonen kommer att kosta i Sverige går naturligtvis inte att avgöra med utgångspunkt från det. Offentliggörandet av U12+ sker i morgon, och då avslöjas sannolikt också vilka marknader enheten är aktuell för. 

Källa