Kan bli verklighet tidigast 2020

LG och Apple påstås ha vikbar Iphone under utveckling

En vikbar Iphone? Ja, det kan bli verklighet inom några år, åtminstone om de uppgifter som källor till Korea Herald nu kommit med stämmer.

Publicerad:

12 okt 2017 - 15:16

Uppdaterad:

12 okt 2017 - 15:16

Iphone X är nätt och jämt torr bakom öronen innan rykten om en telefon med helt annan formfaktor nu börjat cirkulera. Det är källor till affärspublikationen The Korea Herald som hävdar att LG nu har tillsatt en grupp som jobbar med att ta fram en vikbar OLED-skärm på uppdrag av Apple. Samtidigt påstås dotterbolaget LG Innotek jobba med ett moderkort till den kommande telefonen. Att Apple valt att samarbeta med LG i stället för Samsung påstås bero på att Apple är oroade över läckor från Samsung. 

I storlek med en Ipad

I utfällt läge ska den vikbara telefonen vara ungefär lika stor som den mindre versionen av Ipad, något som gör att den skulle kunna rymmas i fickan så länge den är ihopfälld. Det är oklart när en produkt skulle kunna finnas på marknaden, men sannolikt handlar det om minst tre år framåt i tiden. Samsung har enligt tidigare rapporter redan en telefon med en liknande formfaktor på gång inom kort. 

.

.

 

.