https://www.mobil.se/nyheter/lg-watch-gare-har-f-tt-android-wear-20
563202
Nyheter
Uppgifter

LG Watch-ägare har fått Android Wear 2.0

Flera Reddit-användare vittnar om att deras LG-klockor nu fått Android Wear 2.0.
Alldeles nyligen kom uppgifter om att Android Wear 2.0 är försenat på grund av mjukvarbuggar. Men flera LG Watch-ägare rapporterar nu om att de trots det fått uppdateringen.

Exakt vad som händer med Android Wear 2.0 är något av ett mysterium. Den ursprungliga tanken var att operativsystemet skulle släppas redan före årsskiftet, men av oklara skäl blev det försenat till våren. Alldeles nyligen kom uppgifter om buggar i mjukvaran, som upptäckts i sluttesterna av Android Wear, och som ytterligare skulle försena utrullningen. Hårdvarutillverkarna har inte heller kommit med några närmare detaljer kring släppet eller några uppgifter om när uppdateringen kan tänkas dyka upp på deras enheter. 

Inget officiellt uttalande
Men nu vittnar plötsligt flera LG Watch-ägare på Reddit om hur de fått Android Wear 2.0 på sina enheter. Det tycks gälla telefonmodellerna LG G Watch R samt Watch Urbane. Detta trots att LG inte kommit med något officiellt uttalande om saken. Huruvida andra LG-klockor står i begrepp att få uppdateringen är i nuläget oklart.

Många nyheter
Android Wear 2.0 innehåller en mängd nyheter som förbättrar Android Wear-upplevelsen flera snäpp, inte minst möjligheten att köra helt fristående appar.