Udda och exklusiv telefon

”Moto Z 2018” släpps i Kina

Det känns som att Moto Z2 släpptes alldeles nyss. Men det hindrar inte Lenovo från att släppa ännu ett flaggskepp på den kinesiska marknaden. Nu lanserar man nämligen en lyxigare smartphone med namnet ”Moto Z 2018” i Kina.

Publicerad Uppdaterad

Tro det eller ej, men Motorola släppte faktiskt sin första mobiltelefon (nåja, sin första trådlösa telefon, åtminstone) redan 1973. Och det är för att fira att det nu gått 45 år sedan dess som Lenovo lanserar sin ”Moto Z 2018”. Det handlar om en lite mer lyxig telefonmodell, som kommer i en likaledes lyxig förpackning. Telefonen har ett chassi i flygplansklassad aluminium och är bara 6,1 millimeter tjock. Skärmen ligger på 5,5 tum och är av AMOLED-typ med 2K-upplösning. Vidare är telefonen rustad med ett Snapdragon 835-chipp, 6 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme. 

Släpps den 6 november

Telefonen tycks – åtminstone initialt – vara helt exklusivt förbehållen den kinesiska marknaden, där den kommer att kosta motsvarande hela 12 300 kronor. Enheten kommer att släppas till försäljning den 6 november. Det är i nuläget oklart om Lenovo har tänkt lansera telefonen på fler marknader än den kinesiska. 

Källa