https://www.mobil.se/nyheter/nokias-h-lsosatsning-kan-s-ljas
564829
"Ser över verksamheten"

Nokias hälsosatsning kan säljas

Nokias köp av hälsoföretaget Withings har tydligen inte blivit någon succé, och nu kan Nokia komma att sälja företaget igen.

För drygt två år sedan köpte Nokia hälsoföretaget Withings som gör smarta klockor, vågar, blodtrycksmätare och andra mobilkopplade hälsoprodukter för privatpersoner och företag. Då trodde man starkt på affärsområdet, men Nokia verkar inte ha fått rull på verksamheten.

Nu skriver Nokia i ett pressmeddelande att man "inlett en översyn av de strategiska alternativen för affärsområdet Digital health", och att "det kanske eller kanske inte resulterar i en transaktion eller andra förändringar". Nokia är med andra ord öppna för att sälja av före detta Withings igen.

Nokia köpte Withings för 192 miljoner dollar 2016, och i höstas skrev företaget ner värdet av affärsområdet Digital Health med 164 miljoner dollar. Det innebär att man i dag nser att det bara är värt en bråkdel av van man en gång betalade för det, och att en eventuell friare inte behöver erbjuda särskilt mycket pengar för att det ska vara en bättre idé ekonomiskt för Nokia att sälja enheten än att behålla den.

Vi gillar Nokias hälsoprodukter och skulle inte vilja se dem försvinna, men om å andra sidan något företag som är starkare på programvarusidan, till exempel Fitbit eller Garmin vore intresserade, skulle resultatet kunna bli något riktigt bra.

Nokia i sin tur har även meddelat att man kan komma att behöva säga upp ytterligare upp till 425 anställda i Finland.

Källa