Bakbunden

Note 7 hindras från att koppla upp sig

I Nya Zeeland används en ny metod för att få envisa Samsung Galaxy Note 7-ägare att lämna in sina mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Trots alla varningar, rapporterade bränder, reseförbud och olika lockerbjudanden så finns det fortfarande Note 7-ägare som inte vill skilja sig från sina potentiellt farliga kompanjoner. För Samsung är detta ett problem, ju längre Note 7 finns ute i det vilda, desto längre finns risken för nya incidenter och ur Samsungs perspektiv vore det bästa att kunna lägga Note 7 bakom sig en gång för alla. 

Därför tar företaget nu till nya knep för att få eftersläntrarna att kapitulera. I Nya Zeeland så kommer alla Note 7 att kopplas bort från operatörernas nät den 18 november. Det innebär att mobilen i praktiken förvandlas till en bakbunden dörrstopp eftersom användare inte kommer att kunna skicka eller ta emot meddelanden, ringa eller strömma data via mobilnätet. Att wifi fortfarande kommer att finnas tillgängligt ska förhoppningsvis inte vara en tillräcklig orsak för att ägarna fortfarande ska vilja behålla mobilen. 

Enligt den nya zeeländska sajten Stuff så säger telekommunikations forumchef Geoff Thorn att medan de flesta användare har lämnat in sina Note 7 så finns det fortfarande några hundra exemplar där ute. 

Frågan som kvarstår är varför de kvarvarande ägarna inte vill lämna in sina mobiler. Kanske tänker de att en sällsynt Note 7 i framtiden kan bli en eftertraktad auktionsraritet? 

Källa