Force touch

Note 8 sägs få tryckkänslig skärm

Samsung Galaxy Note 8 kan få en skärm som är känslig för olika trycknivåer över hela skärmytan.

Publicerad:

10 aug 2017 - 06:26

Uppdaterad:

10 aug 2017 - 06:26

Skärmar som reagerar olika beroende på hur hårt man trycker på dem är en inte helt självklart positiv utveckling. Apple har haft det i ett par generationer nu, och en del verkar gilla det medan andra mest blir förvirrade av det. En del Androidmobiler har nosat på det. Samsung Galaxy S8 har faktiskt funktionen inbyggd, men den används enbart till den virtuella hemknappen i botten, ett rätt diskret men lyckat användande av tekniken.

Att koreanska media nu rapporterar att Samsung Galaxy Note 8 får en skärm som är känslig för olika trycknivåer kanske inte framstår som mycket av en nyhet, när nu S8 redan har det och Note 8 väntas ha samma hemknappslösning. Frågan är om funktionen kommer att användas till mer än bara hemknappen. Förhandsuppgifter talar nämligen om att så kan bli fallet för Note 8.

Frågan är hur man då väljer att implementera tekniken och till vad. Note-serien har ju som bekant en penna, och den är sedan tidigare känslig för olika trycknivåer tack vare pennans konstruktion. Kommer force touch i skärmen ersätta pennans tryckkänslighet, eller kommer skärmen att reagera olika beroende på om man har en penna eller använder fingrarna.

Dessa och flera frågor lär vi få svar på den 23 augusti, för då håller Samsung sin lansering av Note 8. Mobil är på plats och bevakar.

.

.

 

.