Midnattsgrönt är poppis

Nya Iphone-modellerna tycks sälja bättre än väntat

Det finns förvisso inge officiella siffror, men det finns en hel del som tyder på att försäljningen av Apples nya telefonmodeller går bra.

Publicerad Uppdaterad

Det är den smått legendariske Apple-analytikern Ming-Chi Kuo som i en rapport till investerare kommer med uppgifter om att Apples nya Iphone-modeller sålt riktigt bra. Kuo baserar till viss del sina uppgifter på hur väntetiderna på att komma över de olika varianterna av de nya telefonerna ser ut i Apples onlinebutik, även om han också använt sig av annan information för att få en helhetsbild.

Enligt Kuo så tycks den midnattsgröna varianten av Iphone 11 Pro ha fallit särskilt många i smaken. Dessutom tycks de lila och gröna varianterna av den enklare Iphone 11 gå riktigt bra också. Samtliga av de tre nämnda modellerna hade en väntetid på tre veckor, medan de överiga varianterna låg på tio dagar kort efter att den första helgens förbokningar öppnat. Det bör dock påpekas att just färgen midnattsgrön har varit föremål för vissa produktionsproblem, något som kan ha bidragit till de längre väntetiderna.

En annan faktor som kan ha bidragit till att det gått bra för just Iphone 11 är förstås det lägre priset jämfört med förra årets Iphone XR sett till världen som helhet. Apple släpper sedan flera år tillbaka inga siffror rörande försäljningen av sina Iphone-enheter, men enligt Kuo så tycks försäljningen så här långt ligga en bra bit över det förväntade. 

Källa