Nya snabbare abonnemang för mobilt bredband

Tele2 ökar hastigheten i mobilnätet och lanserar nya abonnemang där du får surfa snabbare. Nu är det upp till 14,4 Mbit/s som gäller.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare har operatörernas mobila bredband sålts med maxhastigheter upp till 7,2 Mbit/s, men nu ökar operatörerna farten och höjer den teoretiska hastigheten upp till 14,4 Mbit/s. Tele2 har gjort om sina abonnemang och lanserade idag abonnemanget Mega som går att teckna nu och innebär att man får den högre hastigheten till ett pris på 249 kronor per månad.

I abonnemanget Mega begränsas användandet dock till 10 GB per månad och när man förbrukat det så kan Tele2 strypa hastigheten till endast 64 Kbit/s, alltså gprs-hastighet, långsammare än både vanlig 3G och lite långsammare edge-tekniken.

Klart är att kapacitet och hastighet på uppkopplingen blir högre med de uppgraderade abonnemangen och mobilnäten, men upp till 14,4 Mbit/s kommer det inte, på samma sätt som dagens 7,2 Mbit/s i bästa fall ger hastigheter mellan 2 och 3 Mbit/s.

Den 22 april kommer även Tele2:s befintliga abonnemang för mobilt bredband lanseras i versioner för den snabbare hastigheten med villkor enligt faktarutan här nedan. Det nya modem som krävs för att utnyttja den högre hastigheten ingår i de nya abonnemangen. Modemet heter E270+, kommer från Huawei och levereras med drivrutiner för PC, men inte för mac.

Mega 249 kr/mån, begränsat efter 10 GB förbrukat.

Maxi 219 kr/mån, begränsat efter 5 GB förbrukat.

Midi 129 kr/mån, begränsat efter 1 GB förbrukat.

Mini 29 kr/mån, 29 MB ingår, därefter 99 öre per MB upp till 5 GB, maxpris 299 kr/mån.