Man kan alltid hoppas på Mate 20

Nytt patent skvallrar om planer på kantfri Huawei-telefon

Huawei har tagit patent på en lösning som medger en smartphone-skärm som täcker nästan hela framsidan av en telefon. Nu hoppas vi förstås på att teknologin har applicerats på det kommande flaggskeppet Mate 20.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan kom uppgifter om att Huawei har en smartphone-modell med 6,9-tums OLED-skärm under utveckling och att massproduktionen ska dra igång redan under årets tredje kvartal. Timingen skulle därmed stämma rätt bra med lanseringen av det kommande flaggskeppet Mate 20, då nya Mate-flaggskepp normalt sett visas upp under årets fjärde kvartal. Och möjligen kan skärmen komma att bjuda på mer än så. Den nederländska sajten Letsgodigital har nämligen hittat ett patent på en näst intill kantfri skärm som Huawei ansökte om den 5 februari i år. 

Rektangulär historia

I patentet finns en bild på en minst sagt rektangulär smartphone, som i princip helt saknar kanter längs långsidorna, men som har mycket tunna kanter både ovanför och nedanför skärmen. Det hela ser oerhört läckert ut, och konstruktionen ska dessutom medge att enheten är både vattentät, dammtät och antistatisk. I stället för en klassisk ram så har man valt en alternativ metod som involverar fastklistrade metallkanter längs långsidorna. Om lösningen är aktuell för Mate 20 återstår förstås att se, och att telefontillverkare ansöker om patent på lösningar som aldrig blir verklighet händer ju som säkert bekant titt som tätt. Men man kan alltid hoppas. 

Källa