https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-avslojar-mer-om-sin-kommande-5g-telefon
566329
Nyheter
Släpps under våren

Oneplus avslöjar mer om sin kommande 5G-telefon

Oneplus avslöjade i samband med chippjätten Qualcomms stora event på Hawaii förra veckan att man skulle släppa en smartphone med 5G-stöd under 2019. Och nu har företagets vd avslöjat lite fler detaljer kring den saken.

Det blev lite tokigt när Oneplus skulle berätta om sin 5G-telefon i samband med Qualcomms lanseringsevent förra veckan. I stället för att prata om telefonen, så tvingades Oneplus förklara sig efter att man felaktigt uppgivit att man skulle bli först i världen med en 5G-telefon, något som var resultatet av språkförbistring. Men nu har vd:n Pete Lau berättat lite om den kommande telefonen, som man inte har några enorma försäljningsförväntningar på. 

”Släpps innan slutet av maj”

Exakt när telefonen kommer att släppas är oklart, men enligt Pete Lau ska det ske ”innan slutet av maj”, det vill säga nästan halvvägs in på det nya året. Dröjer det så länge lär man knappast bli först med en 5G-telefon. Lau säger också att telefonen kommer att prissättas utan tankar på vinst i främsta rummet. Oneplus vill försöka hålla telefonen så billig det bara går, utan att man förlorar pengar. Men några större försäljningsframgångar ser man inte framför sig. ”5G-produkten förväntas inte leda till någon enorm försäljning. Det är fortfarande tidigt. Men den saken kan ändras i stor utsträckning till 2020” säger Lau till Cnet. Lau avslöjar också att telefonen relt visuellt kommer att påminna om de enheter man släppt tidigare. 

Ämnen