https://www.mobil.se/nyheter/oppos-udda-smartphone-reno-nu-offentliggjord
566868
Nyheter
Utfällbar selfiekamera och samtalshögtalare

Oppos udda smartphone Reno nu offentliggjord

Då har kinesiska Oppo till slut presenterat sin på förhand smått hajpade flaggskepp Reno, en smartphone med en del udda lösningar och finesser.

Det tisslades och tasslades en hel del om Oppos Reno långt innan den offentliggjordes, och när det nu till slut skett så har de flesta förhandsuppgifter som cirkulerade visat sig vara korrekta. Det handlar om en flaggskeppstelefon med en FHD+-upplöst AMOLED-skärm på 6,6 tum och en skärm som täcker hela 93,1 procent av frontstycket. Telefonen har ingen sensorpanel och inte heller något kamerahål. Istället har den en selfiekamera och samtalshögtalare som är dolda inuti höljet och fälls upp diagonalt från toppen av telefonen. 

10x hybdridzoom

Under skalet sitter Qualcomms senaste toppchipp Snapdragon 855 tillsammans med 6 eller 8 GB arbetsminne och ett lagringsutrymme på antingen 128 eller 256 GB. Batteriet har en kapacitet på 4 065 mAh. Vidare är telefonen rustad med en optisk fingeravtrycksläsare samt snabbladdning. Telefonen har en trippelkamera på baksidan med en huvudsensor på 48 megapixlar. Den sällskapar med ett teleobjektiv på 13 megapixlar och en vidvinkelkamera på 8 megapixlar. Kameran har även 10x hybdridzoom. Enheten kan spela in 4K-video med 60 fps. Telefonen är primärt tillgänglig på den kinesiska marknaden där den kommer att kosta motsvarande dryga 6 600 kronor när den släpps den 19 april. En 5G-version av telefonen är planerad att släppas senare. 

Ämnen