Liknar Samsungs Galaxy X

Patent visar LG-telefon med vikbar skärm

En patentansökan till den amerikanska patentmyndigheten visar att LG har planer på en mobil med vikbar skärm.

Publicerad Uppdaterad

Det är i en godkänd patentansökan som nyligen blivit offentlig som vi får se detaljer kring hur LG tänker sig att man kan göra en telefon med vikbar skärm. Enheten har en skärm som sträcker sig över större delen av telefonen som kan vikas på mitten så att skärmen hamnar på insidan. Något som liknar kugghjul i skarven gör att telefonens utsida förlängs när du viker ihop den så att man på det sättet kan undvika att skärmen skadas när den upprepade gånger fälls ihop och vecklas ut. 

Det här liknar de uppgifter som förekommit om branschkollegan Samsungs vikbara mobil Galaxy X som Samsung bekräftat att man har under utveckling. LG har själva inte givit några officiella kommentarer om sin telefon med vikbar skärm.

Patentet visar att en kamera är placerad på utsidan av den ihopvikta telefonen och man ska kunna ta bilder när telefonen är ihopvikt. Enligt patentet lämnades ansökan ursprungligen in i augusti 2015 och om det resulterar i en färdig produkt är idag för tidigt att säga. Långt ifrån alla patent gör det.

Källa