https://www.mobil.se/nyheter/pressbilder-pa-huawei-mate-20-lite-lacker-ut
565724
Nyheter
En salig designblandning

Pressbilder på Huawei Mate 20 Lite läcker ut

Techläckaren Evan Blass, även känd som @Evleaks har publicerat bilderna.
Lite-versionen av Huaweis kommande telefonmodell Mate 20 är sannolikt ingen större hemlighet längre, åtminstone inte vad gäller designen. Pressbilder har nu nämligen läckt ut via Twitterläckaren Evan Blass, även känd som Evleaks på Twitter.

Vi lever i en tid där de flesta smartphone-enheter är exceptionellt lika varandra. Och de pressbilder som via Evan Blass nu läckt ut föreställande Huaweis kommande Mate 20 Lite bjuder inte på några designmässiga stjärnsmällar direkt. Här hittar vi en tidstypisk front med väldigt mycket skärm och en sensorpanel i topp samt ett bakstycke med dubbla kameror och en fingeravtrycksläsare placerad under dem. Enheten ser ut att vara hyfsat tunn från sidan. Tidigare uppgifter – som dock inte bekräftats på något sätt – gör mycket riktigt också gällande att telefonen mäter 7,6 millimeter på djupet, vilket skulle innebära att den är 0,2 millimeter tunnare än Huaweis P20 Pro eller 0,1 millimeter tunnare än en Iphone X. 

Pris på 399 Euro

Enheten ska enligt Evan Blass få ett pris på 399 Euro, men vad det innebär i form av ett eventuellt svenskt pris är svårt att säga. Skärmen ska vara av LCD-typ och mäta 6,3 tum och upplösningen sägs ligga på 2 340 x 1 080 pixlar. Under skalet förväntas ett Kirin 710-chipp husera tillsammans med 6 GB arbetsminne. Lagringsutrymmet ska ligga på 64 GB och batteriet sägs få en kapacitet på 3 650 mAh. Kamerorna på bakstycket sägs ha upplösningen 20 + 2 megapixlar medan de dubbla frontkamerorna ska ligga på 24 + 2 megapixlar. Vi lär sannolikt få veta mer i samband med IFA-mässan i slutet av augusti och början av september.