För budget- och mellanklassen

Qualcomm har lanserat tre nya chipp

Qualcomm har nu offentliggjort ett gäng nya mobilchipp som är ämnade för enheter i budget- och mellansegmentet. Det handlar om Snapdragon 632, 439 och 429.

Publicerad Uppdaterad

Det är bara några månader sedan Qualcomm offentliggjorde sina mellansegments-orienterade Snapdragon 700-chipp, men det hindrar uppenbarligen inte den amerikanska tillverkaren från att nu lansera fler chipp ämnade för både mellansegmentet och rena budgettelefoner. Snapdragon 632, 439 och 429 är namnen på de senaste tillskotten till produktportföljen och ska ses som ersättare för Snapdragon 626, 430 och 425. 

Billigt, billigare, billigast

Det är förstås inga prestandamonster vi snackar om här. Snapdragon 632 är det mest kraftfulla av de nya chippen och påminner till stor del om Snapdragon 636. Chippet har stöd för skärmar med upplösning på upp till full HD+ och en kameralins med upplösning på upp till 24 megapixlar, alternativt en dubbelkameralösning med 2 x 13 megapixlar. Chippet ska medge videoinspelning i 4K och har LTE-stöd. Åtta processorkärnor av Kryo 250-typ finns på plats, varav fyra är vigda för prestanda och fyra för effektivitet. Snapdragon 632 bjuder på en 40-procentig prestandaökning på CPU-sidan och 10 procent på grafiksidan jämfört med Snapdragon 626. Snapdragon 439 bygger på Cortex A53 med åtta kärnor och är primärt ämnat för så kallade ultrabudget-telefoner. Snapdragon 429 är till och med snäppet enklare än så och har bara fyra processorkärnor. De första enheterna med chippen väntas dyka upp under årets andra halva. 

Källa