Ger fler tidningar till svenskar

Readly till USA

Readly, magasinens motsvarighet till Spotify, breder ut sig i världen.

Publicerad Uppdaterad

Readly har beskrivits som ett Spotify för tidningar och magasin, det vill säga att du betalar en fast månadsavgift och sedan kan läsa hur många tidningar du vill så länge du prenumererar. Inte helt olika Paperton, numera Ztory, som kör på samma taktik.

Idag meddelar Readly att de expanderar till USA. Från start finns 75 titlar i affären med bland annat Popular Science och Outside. Prislappen för amerikanska konsumenter kommer att ligga på 9,99 dollar i månaden. Deras målsättning är både att gå om befintliga aktörer på den amerikanska marknaden samt att expandera till fler länder inom en snar framtid.

Men kommer det här att påverka svenska konsumenter i avseendet att vi kanske kan få tillgång till utländska tidningar i större mån? Per Hellberg, VD på Readly, gav följande svar till oss.

- Svenska kunder kommer framgent att kunna ta del av det amerikanska samt allt övrigt internationellt utbud i ett tilläggsabonnemang för ett fast månadspris (dvs. i tillägg till det svenska grundabonnemanget).

Helt enkelt innebär Readlys satsning i USA att även vi svenskar får ett större utbud, vilket alltid är trevligt.