AI-assistenten aktiveras med ett litet klick

Rykte: Även Galaxy A får Bixby-knapp 2018

Det är inte bara Samsungs high end-telefoner som får en dedikerad Bixby-knapp. Åtminstone inte om man får tro färska uppgifter från källor i Kina, som säger att även Galaxy A ska begåvas med hårdvaran nästa år.

Publicerad:

25 sep 2017 - 15:11

Uppdaterad:

25 sep 2017 - 15:11

En knapp dedikerad till AI-assistenten Bixby var en många hårdvarunyheter när Samsung lanserade sina nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8, S8 Plus och Note 8 tidigare i år. Och även om det förvisso blivit efterfrågat att kunna avaktivera knappen, så utgör den trots allt en hårdvarumässig skillnad gentemot elektronikjättens billigare telefoner. Men enligt obekräftade uppgifter från källor med insyn i saken så ska Samsungs mellansegments enheter som går under namnet Galaxy A också få Bixby-knappen med start nästa år. 

Mellansegmentet nästa

Samsung har tidigare sagt att man vill försöka få ut Bixby på fler hårdvaruplattformar, och att man börjar med sina egna mellansegmentslurar är kanske inte så konstigt. Det har även förekommit diskussioner om att plocka in andra hårdvarulösningar från flaggskeppen till A-serien också, bland annat iris-scanning och Infinity-displayen. När nästa Galaxy A-telefon kan komma att lanseras är dock i nuläget oklart, och eftersom det handlar om obekräftade uppgifter är det bäst att ta dem med en nypa salt. 

.

.

 

.