Annons

Sen ankomst för Apples nya lurar

Så kan Apples Airpods Pro 2 bli – ny funktion och design

Nya läckor hävdar både ny design och nya funktioner men senare ankomst.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan gick analytikern Ming-Chi Kuo ut med informationen att Apple inte skulle komma att släppa Airpods Pro förrän fjärde kvartalet 2022, vilket är lite senare än vad det har pratats om tidigare. Nu har det läckt ytterligare information från Kuo om de kommande lurarna, där han bland annat hävdar att AirPods Pro 2 bland annat kommer att ha stöd för Apple Lossless, vilket i så fall skulle betyda att man kommer förändra anslutningsmöjligheterna, detta eftersom dagens Airpods använder Bluetooth som bara kan hantera AAC-kodeks men inte Apples ALAC-kodeks som behövs för Apple Lossless.

Kuo har även sagt att AirPods Pro 2 kommer att få en ny design där man har plockat bort ”stammen” på lurarna, vilka finns på första generationens Airpod Pro på bilden ovan. Det har även visats upp ett påstått nytt laddfodral med inbyggda högtalare, dock troligtvis inte för att spela upp musik utan istället skicka ut ljud med AirTag-funktioner om man har förlagt hela laddfodralet och inte bara själva lurarna.

Enligt Kuo ska lurarna eventuellt även innehålla hälsofunktioner, men har inte nämnt någonting om vilka det skulle kunna vara.