Enbart i ett antal utvalda länder

Samsung bekräftar: Galaxy Fold släpps i september

Efter att ha utvärderat och åtgärdat problemen med Samsung Galaxy Fold berättar nu Samsung att enheten åter är klar för lansering.

Publicerad Uppdaterad

Det är en rad olika justeringar som Samsung gjort för att säkerställa att Galaxy Fold, bolagets första vikbara mobil ska leva upp till förväntningarna denna gång, efter den avbrutna lanseringen i våras.

Då drabbades flera recensenter av fallerande enheter och Samsung drog snabbt in Galaxy Fold innan den kommit ut i butik, för att åtgärda problemen.

Det har ändrats

Det Samsung nu åtgärdat är att man förlångt skyddshöljet över skärmen så att det ska vara tydligare att det är en del av skärmen och inget man ska ta bort. Dessutom har telefonen fått bättre skydd mot att partiklar utifrån ska tränga in, förstärkt vikmekanism, extra lager av metall under skärmen för att stärka den. 

Samtidigt säger sig Samsung ha arbetat för att anpassa gränssnittet ytterligare och har anpassat fler appar för det ovanlga formatet.

Inga detaljer förrän senare

Nu slutför Samsung sina tester och meddelar att telefonen kommer att börja levereras i utvalda länder med start i september. Om Sverige fortfarande tillhör de länder där Fold ska säljas framgår inte och Samsung säger att man kommer dela med sig av fler detaljer kring säljstarten först senare. På Samsungs svenska webbplats finns nu såväl produktionformation som möjligheten att anmäla sitt intresse att köpa Galaxy Fold, så det är onekligen en stark indikation på att Sverige hör till länderna som är prioriterade.

Källa