Vattentålig och robust Samsunglur

Samsung Galaxy S5 Active lanserad i USA

Amerikanska AT&T blir först ut med att sälja S5-kusinen S5 Active.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Galaxy S4 Actives efterträdare Galaxy S5 Active har nu släppts till försäljning hos amerikanska AT&T. Den IP67-klassade telefonen (samma ip-klass som Galaxy S5 alltså) är en variant av Galaxy S5 och kommer med snarlika specifikationer.

Ett par skillnder finns när man jämför de båda telefonerna, men de tycks inte vara särskilt påtagliga eller många. Till exempel saknar Active-varianten av S5:an den fingeravläsare som finns i systertelefonen. Samtidigt så har enheten försetts med en ny funktion i form av en knapp på sidan, vilken aktiverar kompass och andra funktioner som användare kan ha nytta av utomhus.

Samsung Galaxy S5 Active säljs i flera olika varianter hos AT&T. De olika varianterna skiljer sig åt genom färgerna på den med gummikanter utrustade inramningen. Färgerna som finns att välja mellan för skalet är grönt militärkamouflage, rubinrött och titaniumgrått.

Prislappen för de amerikanska konsumenter som väljer att inhandla Samsung Galaxy S5 Active utan abonnemangsbindning ligger på motsvarande omkring 5 000 kronor.

Källa