https://www.mobil.se/nyheter/samsung-och-huawei-begraver-stridsyxan
567036
Nyheter
Ännu en patentstrid är över

Samsung och Huawei begraver stridsyxan

Efter att Apple och Qualcomm gjort upp i godo och lagt ned alla stämningar mot varandra, så väljer nu även Samsung och Huawei att sluta fred i den patentstrid som rasat mellan de två asiatiska jättarna sedan 2016.

Ja, det här tycks onekligen bli våren då techjättarna sluter fred med varandra. Åtminstone temporärt. I USA har Apple och Qualcomm precis gjort upp, när två av Asiens giganter nu plötsligt också väljer att röka fredspipa. Det är Samsung och Huawei som begraver stidsyxan i den patentstrid som pågått mellan bolagen sedan 2016, då Huawei anklagade Samsung för att ha inkräktat på patent rörande LTE-teknologi. På klassiskt patentstridsmanér ledde det hela till slut till en massa stämingar hit och dit mellan bolagen, och innan man gjorde upp hade man passerat inte mindre än 40 stämningar. 

Inga detaljer avslöjade

Villkoren för uppgörelsen är ingenting man har delat med sig av, så vem som gått med på vad eller vem som eventuellt betalat vem är oklart. Men det ska enligt de uppgifter som cirkulerar vara en uppgörelse som innebär att de två bolagen närmar sig en licensuppgörelse som medger att man kan använda varandras patent. Huawei har vunnit några juridiska segrar i den bittra striden på senare tid, och möjligen kan den saken ha bidragit till att Samsung gått med på en uppgörelse.

Ämnen