https://www.mobil.se/nyheter/samsung-samarbetar-med-spotify
565694
Nyheter
Långsiktigt samarbete

Samsung samarbetar med Spotify

Samsung tillkännagav en lånsiktig samarbetspartner för streamade musiktjänster i mobilen, och den partnern är Spotify.

När Samsung satsar på smarta hemmet, smarta högtalare, klockor och mobiler samtidigt är det logiskt att man vill ha en musiktjänst som är integrerad med alla dessa produkter. Snarare än att starta sin egen, vilket Samsung försökt och misslyckats med tidigare, har man nu valt att teckna ett långsiktigt samarbetsavtal med Spotify.

Avtalet innebär dels att Spotify kommer att finnas direkt tillgänglig i såväl Samsungs mobiler som i klockor, tv-apparater och högtalare. Redan i dag kan man använda Spotifys app för att lyssna på musik offline med Samsungs klockor (och självklart också på mobilerna), men nu ska den finnas som standardval i klockans menyer.

Integrationen ska också innebära att det ska vara enkelt att sömlöst växla var man lyssnar på musiken. Samsung ger som demonstrationsexempel att man lyssnar på mobilen för att när man kommer hem med ett tryck på en knapp växla över till teven och fortsätta precis där man var. En annan konsekvens av samarbetet blir att Spotify ska kunna röststyras med Samsungs digitala assistent Bixby.

Det är lätt att se hur bägge företagen tjänar på samarbetet. Samsung behöver en musiktjänst som de kan baka in i sina system lika omsorgsfullt som Apple kan med Apple Music, och för Spotify är det naturligtvis guld värt att ha världens största mobiltillverkare som djupintegrerar deras tjänst i sina produkter.

Ämnen