Intressant lösning

Samsung tar patent på skärm som omsluter hela telefonen

Det snackas mycket om kantfria telefoner. Men vad sägs om en skärm som omsluter hela telefonen? Det är precis vad Samsung har tagit patent på.

Publicerad Uppdaterad

Nu är vi inne i de böjbara skärmarnas era. Men vi har fortfarande inte sett huruvida konceptet blir någon succé eller inte. Att hålla sig framme och skissa på alternativa lösningar är förstås viktigt, om man vill hålla sig på topp. Och Samsung ligger verkligen inte på latsidan. Faktum är att ansökan till det Samsungpatent som nu uppmärksammats av nederländska Let's Go Digital lämnades in redan 2016, men har beviljats först nu. Det handlar om en riktigt intressant lösning med en skärm som omsluter hela telefonen. Lika mycket skärm bak som fram, med andra ord. 

Flera användningsområden

Varför skulle man nu vilja ha en sådan telefon? Ja, enligt Samsung så går det att bygga en rad smarta lösningar på konceptet. Bland annat tänker man sig en översättningsfunktion där man talar eller skriver in det man vill säga på ena sidan, medan översättningen dyker upp som text på den andra sidan. En annan uppenbar fördel är att man kan låta den som fotograferas med mobilen se hur bilden blir i realtid på andra sidan. Huruvida Samsung har några som helst planer på att tillverka en telefon av det här slaget är oklart, och som alltid när det gäller patent så ska man vara försiktig med att dra några sådana växlar. 

Källa