I stället för familjeabonnemang

Tele 2 ger mängdrabatt på obegränsad surf

När Tele2 inför familjeabonnemang med obegränsad surf lämnar man öppet vem som hör till familjen.

Publicerad Uppdaterad

Tele2 har sedan något år tillbaka ett abonnemang med obegränsad surf, samtal och sms för 500 kronor i månaden. Tidigare gånger man har försökt införa obegränsad surf har man fått problem med folk som sätter servrar på att ladda ner torrents och liknande som lastar ner mobilnäten. Det verkar man ha löst nu, genom att man efter viss förbrukad datamängd utan kostnad måste begära mer data via sms.

Att det obegränsade dataabonnemanget är här för att stanna denna gång märks på att Tele2 nu inför ett slags "familjeabonnemang" för obegränsad data. Lösningen är dock annorlunda, och i stället till att begränsa abonnemanget till ett hushåll skapar man en grupp med två eller flera abonnenter som alla har obegränsad data. Om två användare är med i gruppen blir månadskostnaden 400 kronor i stället för 500 kronor, och om tre eller flera är med sjunker kostnaden till 350 kronor i månaden för var och en.

De som är med i gruppen får fortfarande separata fakturor, så det ska gå utmärkt för till exempel ett kompisgäng att bilda en grupp där alla har obegränsad surf för 350 kronor i månaden utan att man behöver skicka pengar till varandra.Ipp till 10 personer kan vara med i en grupp.

Källa