Kamerafokus med mera

Testrapport: Nokia Lumia 925

Kameran har 8,7 megapixel och en hel del olika effektfulla funktioner via appen Nokia Smart Cam.
Trådlös laddning får du genom att köpa till ett speciellt skal till telefonen.
FM-radio är tillbaka. Med uppdateringen Lumia Amber som redan finns i Lumia 925 finns bland annat funktion för FM-radio.
Kanten är i metall, men baksidan är fortfarande gjord i plast.
Nokia Lumia 925 levereras med Windows Phone 8 och uppdateringen Lumia Amber redan från start.
I viloläget kan du fortfarande se klockan tack vare det som kallas Nokia Glance.

Den kommer ut i butik den 15 augusti och vi har redan börjat testa den. Kameran imponerar mest, men det finns även annat som Nokia lyckats riktigt bra med i Lumia 925.

Publicerad Uppdaterad

Det har diskuterats mycket om Nokias val att gå över till Windows Phone var det bästa. I Nokia Lumia 925 tycker jag det märks att Nokia oavsett den diskussionen tydligt gjort det bästa av situationen. I Lumia 925 är det tydligt vilket mervärde man får. Kameran är som så ofta i Nokias mobiler huvudnumret och särskilt då appen Smart Cam. Du kan välja den appen som standardapp varje gång du trycker ner kameraknappen på sidan av telefonen. Jag skulle inte välja det eftersom appen saknar filmläge, men det finns flera funktioner i appen som ändå gör den kul och väldigt enkel att skapa effekter med.

Ett exempel på att Nokia gjort stora ansträngningar för att vidareutveckla sina telefoner är det nya viloläget kallat Nokia Glance. Det gör sig påmint när skärmlåset aktiveras och visar klockan tillsammans med uppgifter om tyst läge och laddning när det är aktuellt. Funktionen i sig är inte ny hos Nokia, men det är första gången den finns i en Nokia med Windows Phone och det är en del av Nokias Lumia Amber-uppdatering som kommer till fler telefoner i Lumiafamiljen. Svenska användare ska nås av uppdateringen rullande från slutet på augusti fram till slutet av september.

Materialet i Lumia 925 är som synes metall, i alla fall på kanten, men det är fortfarande plast över hela baksidan. Kanten ska fungera som antenn och Lumia 925 har ju stöd för 4G samt erbjuder precis som andra Nokiamodeller gratis kartor även offline samt inkluderad navigation med röstinstruktioner sväng för sväng.

Kameran och då framförallt funktionen när det är lite sämre ljusförhållanden är så klart något som vi ska titta närmare på i det fullständiga test av Lumia 925 som vi publicerar inom kort.

Nedan ser du exempel på vad appen Nokia Smart Cam kan åstadkomma.