Större och mer filmiskt

Tiktok testar nytt videoformat

Ett antal användare har fått möjligheten att börja testa ett nytt sätt att använda Tiktok-video.

Publicerad Uppdaterad

Videotjänsten TikTok bekräftar att de har börjat testa ett nytt horisontellt fullskärmsläge med utvalda användare världen över. Testpersonerna som har tillgång till testfunktionen ser en ny "fullskärmsknapp" visas på fyrkantiga eller rektangelvideor i deras flöde, vilken växlar videon till ett horisontellt helskärmsläge som utnyttjar så mycket som möjligt av skärmytan.

Den nya funktionen kan ses som ytterligare steg mot att konkurrera med Youtube, framför allt i kombination med att man tidigare i år utökade den maximala längden på videor till tio minuter. Tidigare har filmskapare som arbetar med längre filmer i det närmaste varit hänvisade till Youtube, men det nya fullskärmsläget och längre filmer ska ge Toktik-användare ännu mer svängrum. Tiktok har redan passerat Youtube i antal tittade minuter i vissa åldersgrupper, något som man nu vill försöka utöka ännu mer.

För tillfället finns det ingen information om när, eller ens om, Tiktok kommer att släppa det nya videoläget som en standardfunktion.

Källa