Åtta HTC-modeller läckta

Uppdaterad 11.08 En uppföljare till Hero och en mediamobil som kan matcha Sony Ericssons X10 finns bland de HTC-modeller som ska presenteras under första delen av 2010, enligt information som läckt ut på nätet.

Publicerad Uppdaterad

Skannade sidor från en broschyr som uppges komma från ett möte mellan HTC och operatören T-Mobile som nyligen hölls i Wien innehåller bilder och information om åtta kommande modeller från tillverkaren. Modellerna ska även vara aktuella för andra operatörer. Bildfilerna har publicerats i forumet på webbpaltsen Xda-developers av en användare som även hade tillgång till bilder på HD2 innan den lanserats.

Som väntat har HTC en vass mediamobil på gång. Bakom arbetsnamnet Bravo döljer sig en modell med Snapdragon-processor på 1 GHz, 3,7 tums pekskärm av AMOLED-typ och en 5-megapixelkamera med autofokus och möjlighet att spela in video med upplösningen 1280 x 720 bildpunkter. Storleken är 112x56x11,7 millimeter. Bravo väntas komma ut på marknaden under april 2010

Ungefär samma mått, 111x57x11,4 millimeter, men med en mindre skärm på 3,2 tum kan man anta att Legend ska bli en uppföljare till Hero. Även här har HTC valt en 5-megapixelkamera med autofokus. Legend ska börja säljas i mars.

HTC verkar också ha två nya typer av Android-mobiler på gång. Salsa har både pekskärm och ett tangentbord placerat nedanför skärmen. Det ska vara en riktigt tunn mobil, 8,6 millimeter, och vara särskilt inriktad på sociala tjänster. Den ska ha planerad säljstart i juni. Tide har en vanlig knappsats nedanför den tryckkänsliga skärmen och även den ha fokus på sociala tjänster. Priset ska vara något lägre än för Salsa då den kommer ut på marknaden i april.

En annan modell i det lägre prissegmentet är Buzz, en uppföljare till Tattoo med qvga-skärm och utbytbara skal som ska släppas i maj. Till skillnad från Tattoo ska kameran uppgraderas till 5 megapixel och förses med autofokus.

Den läckta informationen innehåller också uppgifter om tre Windows-mobiler. Samtliga ska ha version 6.5 av Windows Mobile installerat. Trophy har samma formfaktor som Salsa och kombinerar ett qwerty-tangentbord med en pekskärm i liggande format. Den har 5 megapixelkamera men är inte riktigt lika tunn som Salsa, 11 millimeter. Den väntas komma ut på marknaden i maj.

Windows-modellen med arbetsnamnet Tera har vissa likheter med dagens Touch Pro2 men ska vara ett billigare alternativ för den som vill ha ett stort tangentbord. Skärmen är på 3 tum och tangentbordet skjuts ut längs ena långsidan. Enligt uppgift ska den börja säljas i april.

Dessutom nämns en Windows-mobil som kallas Photon. Den har en kapacitiv pekskärm med upplösningen 320x480 bildpunkter och en kamera på 5 megapixel med autofokus. Photon tros komma ut på marknaden under april.

Utöver modellerna som nämns på de inskannade sidorna finns även uppgifter hämtade från en xml-fil som beskriver en telefon med modellbeteckningen Espresso. Om uppgifterna är riktiga verkar det vara fråga om mobil som påminner om Hero men som har ett tangentbord som dras ut i sidled på samma sätt som Tera.