3D-teknologi på båda sidorna

Uppgifter: 2019 års Iphone får 3D-kamera även på baksidan

Att Iphone X har en frontkamera med 3D-sensorer för bland annat anskitsscanning lär knappast ha passerat någon förbi vid det här laget. Och nu kommer rykten om att nästnästa års Iphone-modeller kommer att få liknande teknologi även på bakstycket.

Publicerad:

15 nov 2017 - 08:44

Uppdaterad:

15 nov 2017 - 08:44

Apple använder sig av en teknologi som kallas Truedepth när det handlar om frontkameran på nya Iphone X. Med hjälp av ett antal sensorer och en dot-projektor så ger det möjligheter till ganska spännande lösningar, inte minst autentisering via ansiktsscanning, det vill säga det koncept som Apple valt att kalla Face ID. Men bakkameran på telefonen är däremot inte rustad med dylik teknik. 2019 ska det dock bli ändring på den saken, åtminstone om man får tro uppgifter från källor till affärspublikationen Bloomberg. 

Inte samma teknologi

Men Apple ska inte använda sig av Truedepth-teknologin, om man får tro källorna. I stället jobbar man på en ny typ av teknik som ska användas exklusivt på bakkameran. Man överger alltså inte Truedepth, utan kompletterar det helt enkelt med en annan teknik på baksidan. 3D-scanning på baksidan innebär självallet att man öppnar upp för helt nya möjligheter när det gäller augmented reality-applikationer av olika slag. Eftersom det än så länge handlar om rykten så är det förstås sunt med en rejäl dos skepsis. Det vore å andra sidan ingen skräll om Apple valde en sådan lösning, med tanke på bland annat vd:n Tim Cooks vurm för AR. 

.

.

408180951112_10155718596466113

.