Kan vara ny version av Watch GT

Uppgifter: Huawei planerar smartklocka med Harmony OS

Huaweis egna operativsystem Harmony OS kan mycket väl göra debut på en smartklocka inom en inte alltför avlägsen framtid.

Publicerad Uppdaterad

Huawei offentliggjorde nyligen sitt egna operativsystem Harmony OS, som man haft under utveckling under flera års tid. Tanken med operativsystemet är att det ska kunna användas med mängder av olika sorters hårdvara, allt från smart-tv-apparater till smarta klockor, datorer och mobiltelefoner. Huruvida Huawei kommer att använda sig av Harmony OS på sina mobiltelefoner återstår att se, och det hela beror på hur saker och ting utvecklar sig när det handlar om den svartlistning som gjort att amerikanska bolag inte får handla med Huawei. Men en smartklocka med operativsystemet ska enligt uppgifter från källor till sajten Tizenhelp vara på gång ”inom kort”. 

Slopar Lite OS

Det är oklart exakt vilken klockmodell det handlar om, men det är inte orimligt att tänka sig att den sportfokuserade klockan Watch GT kommer i en ny version med Harmony OS. I så fall skulle Huawei inte överge Wear OS i första taget utan istället slopa det betydligt enklare Lite OS till förmån för Harmony OS. Huruvida det finns liknande planer för andra klockor i Huaweis utbud är oklart, men med tanke på hur trögt det gått för Googles Wear OS och givet förutsättningarna för ett fortsatt samarbete med Google, så är det förstås långt ifrån omöjligt att man rullar ut Harmony OS på bredare front. 

Källa