Techläckaren Evan Blass håller sig framme igen

Uppgifter: LG presenterar ny hybrid-smartwatch samtidigt som V40 Thinq

På onsdag kommer LG att offentliggöra sin nya smartphone V40 Thinq. Men om vi får tro färska uppgifter från den ofta korrekt informerade techläckaren Evan Blass, så kommer vi även att få se en ny hybrid-smartwatch från den koreanska elektronikjätten i samband med eventet.

Publicerad Uppdaterad

Det var redan i våras som uppgifterna om en ny hybrid-smartwatch från LG började cirkulera. Enligt ryktena ska det handla om en klocka som kombinerar de klassiska egenskaperna från en Wear OS-baserad smartwatch med många av de attribut som man associerar med en mer traditionell klocka. Vi snackar fysiska visare, till exempel. Namnet på enheten sägs vara LG Watch W7. Och nu kommer alltså uppgifter från techläckaren Evan Blass om att enheten ska offentliggöras tillsammans med det nya smartphone-flaggskeppet V40 Thinq, det vill säga nu på onsdag den 3 oktober. 

Få detaljer kända

Några nya tekniska detaljer om klockan har däremot inte dykt upp, men dokument som lämnats in till den amerikanska kommunikationsmyndigheten FCC skvallrar om att det handlar om en klocka med 1,2-tumsskärm, 768 MB arbetsminne och 4 GB internt lagringsutrymme. Det är oklart om klockan har vare sig GPS- eller NFC-funktionalitet. Huruvida uppgifterna om offentliggörandet är korrekta är omöjligt att säga i nuläget, men Evan Blass har onekligen ett väldigt fint facit när det handlar om förhandsuppgifter. Och vi behöver ju inte vänta särskilt länge till dess att vi vet. 

Källa