https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-samsung-har-ytterligare-tva-bojbara-telefoner-pa-gang
566691
Nyheter
Nya enheter med annan design

Uppgifter: Samsung har ytterligare två böjbara telefoner på gång

Trots att Samsungs första smartphone med böjbar skärm knappt har hunnit bli torr bakom öronen, så kommer nu uppgifter om att man har två telefoner till på gång i segmentet.

Det är affärspublikationen Bloomberg som hävdar att ”källor med insyn i saken” avslöjat att Samsung har ytterligare två smartphonemodeller med böjbar skärm på gång. Detta efter att man bara för knappt ett par veckor sedan offentliggjorde sin första produkt i segmentet i form av telefonen Galaxy Fold, en enhet som ska släppas i april. Samsung ska enligt källorna vilja ta en snabb ledning i det färska segmentet genom att erbjuda många olika varianter på det böjbara konceptet.

Annan design än Galaxy Fold

De nya telefonerna skiljer sig rent designmässigt från Galaxy Fold på lite olika sätt. Den ena enheten ska ha skärmarna (eller skärmen, om man så hellre vill) på utsidan i hopfällt läge, det vill säga samma typ av lösning som Huawei valt med sin pinfärska Mate X. Galaxy Folds böjbara skärm finns på insidan i hopfällt läge. Den andra telefonmodell man har på gång är av vikbar så kallad clamshell-typ (tänk Motorola Razr) som också ska vara rustad med en mindre skärm på utsidan, som kan användas i hopfällt läge. Den senare av de två ska vara aktuell att släppas under 2019 eller 2020. Den Mate X-liknande telefonen ska enligt uppgifterna komma i ett senare skede. 

Relaterade artiklar