https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-avslojar-massor-om-nya-mi-9-pa-twitter
566603
Nyheter
Presenteras i sin helhet

Xiaomi släpper specifikationer och visar bilder av nya Mi 9

Xiaomi har valt att på förhand både visa upp pressbilder och avslöja en rad specifikationer på sin kommande smartphone Mi 9. Avslöjandet kommer på bolagets officiella Twitter-konto.

Xiaomi kommer att offentliggöra sin nya flaggskeppstelefon Mi 9 i samband med Mobile World Congress i Barcelona, men i likhet med många andra tillverkare så har man redan nu lättat på locket en del kring vad som komma skall. Via sitt officiella Twitterkonto väljer Xiaomi nämligen att bjuda på både bilder och specifikationer. Vi får inte veta allt, men onekligen väldigt mycket. 

Telefonen kommer att vara rustad med en Super AMOLED-skärm från Samsung med FHD+-upplösning. Ljusstyrkan anges vara 600 nit och ovanpå panelen sitter Cornings Gorilla Glass 6. I skärmen sitter en minimal sensorpanel, vilket innebär att frontstycket utgörs av – åtminstone enligt Xiaomi själva – hela 90,7 procent skärmyta. I skärmen sitter en optisk fingeravtrycksläsare. På baksidan finns en kameralösning med tre linser. En av dem har en upplösning på 48 megapixlar och bländartalet f1,75. Den får sällskap av en vidvinkellins med upplösningen 16 megapixlar och en telefotolins på 12 megapixlar. Kameran är även rustad med laserautofokus.

Xiaomi uppger inte på Twitter vilket systemchipp som telefonen är rustad med, men man har å andra sidan redan tidigare bekräftat att det är Qualcomms Snapdragon 855-chipp som kommer att sitta under skalet. Vi får även veta att telefonen får en dedikerad Google Assistent-knapp och att enheten får ett mycket snabbt NFC-chipp.