https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-har-redan-levererat-over-100-miljoner-telefoner-i-ar
566102
Nyheter
Två månader tidigare än väntat

Xiaomi har redan levererat över 100 miljoner telefoner i år

Det går bra för kinesiska Xiaomi. Oväntat bra. Det till synes tuffa målet att ha levererat 100 miljoner enheter innan årsskiftet har man nämligen redan passerat.

Nej, Xiaomi har inte någon förkrossande marknadsandel på smartphonesidan, och får se sig slagna av både Huawei och Oppo i hemlandet Kina. Men man växer stadigt, och förra året levererade man faktiskt hela 90 miljoner smartphone-enheter, en siffra som såg svår ut att överträffa under 2018. Trots det satte Xiaomi målet att nå 100 miljoner levererade enheter under 2018, och faktum är att man redan nu klarat det målet. Det var den 26 oktober, det vill säga i fredags, som man passerade milstolpen. Fram till samma datum förra året hade man kommit upp i 70 miljoner levererade enheter. 

Går starkt i Indien

En av de många förklaringarna bakom framgången är att man lyckats väldigt bra på den indiska marknaden, där man nu även utökat sitt försprång mot Samsung. Xiaomi har en marknadsandel på hela 27 procent i Indien, vilket kan jämföras med Samsungs marknadsandel på 23 procent, enligt färska siffror från analysfirman Counterpoint. Och dessutom har Xiaomi på sistone i allt högre utsträckning börjat satsa på att nå ut med sina produkter i Europa. Xiaomi har dock långt kvar till landsmännen Huaweis nivå. De siktar på att ha levererat 200 miljoner enheter innan årsskiftet.