Kinesiska jätten hånar Apple

Xiaomis nya paketerbjudande – en hejdlös drift med nya Iphone-priserna

Vad låter bäst? Bara en smartphone, eller ett paket med en smartphone, ett träningsarmband, ett par bluetooth-hörlurar och en dator till samma pris? Det undrar Xiaomi, som nu har lanserat ett antal paketerbjudanden i Kina, döpta efter de nya Iphone-modellerna.

Publicerad Uppdaterad

Man kan förstås ha en mängd synpunkter kring huruvida det är relevant att jämföra Xiaomi med Apple. Men hur man än vänder och vrider på saken så är den kinesiska elektronikjättens färska kampanj i Kina onekligen en rätt rolig drift med de höga priserna på de nya Iphone-modellerna. Att Apples Iphone-priser är höga har väl sannolikt inte undgått någon vid det här laget. Det svenska priset på den dyraste versionen av nya Iphone XS Max fick till exempel många att kippa efter andan, då det ligger på hela 18 395 kronor. Och även i Kina är priserna på de nya enheterna mycket höga. 

Enbart för den kinesiska marknaden

För att belysa hur orimliga Xiaomi anser att priserna på de nya Iphone-enheterna är så har man satt ihop ett antal paketerbjudanden, strikt förbehållna den kinesiska marknaden. Paketen har döpts efter de nya Iphone-modellerna, och har även samma pris som respektive telefon. Men i stället för enbart en telefon så får man mängder av Xiaomi-elektronik för pengarna. Paketet XS Max Set innehåller till exempel en Mi 8-smartphone med 6 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme, ett par Mi Bluetooth-hörlurar, träningsarmbandet Mi Band 3 och den bärbara datorn Mi Notebook Pro. 

Källa