Kan få 21:9-skärm

Xperia 4 kan ersätta Compact-serien

Det spekuleras i att telefonmodellen Xperia 4 kan komma att fylla det tomrum som uppstått när Sony inte lanserat några nya telefoner med suffixet Compact.

Publicerad Uppdaterad

Xperia 1 och Xperia 10 kom, men inte någon Compact-telefon. Många har därför frågat sig om Sony, som är en av få tillverkare som fortfarande släpper kompakta mobiltelefoner, också varit på väg att sluta med konceptet. Att Sonys kompakta telefoner varit uppskattade råder det dock inget tvivel om, speciellt då man valt att inte försämra prestandan i dem, utan enbart gjort dem mindre till formatet. Men det har förekommit en del rykten om att de nya Compact-modellerna ska närmas sig mellansegmentet, och möjligen kan Xperia 4 bli just ett sådant alternativ. 

Kan bli Japan-exklusiv

I nuläget handlar det i huvudsak om rykten, så man bör ta informationen med en nypa salt. Men en bild som visar hur Xperia 4 skiljer sig från äldre Compat-telefoner har satt igång diskussionerna i diverse forum. Tanken tycks enligt bilden nämligen vara att bibehålla Compact-seriens bredd, men samtidigt utöka skärmen från ett bildförhållande på 18:9 till 21:9. Huruvida en sådan lösning skulle gå hem bland Compact-anhängarna återstår att se, men telefonen lär hur som helst bibehålla sin greppvänlighet även för den med lite mindre händer. Telefonen påstås även få ett lite enklare chippset i form av Qualcomms Snapdragon 710. Möjligen kan Xperia 4 dessutom bli helt exklusiv för den Japanska marknaden. 

Källa