https://www.mobil.se/partner/att-kopa-eller-inte-kopa-airpods
567135
Partner
ANNONS FRÅN JACKPOT CITY CASINO

Att köpa eller inte köpa AirPods?

Tidningen Mobil testade nyligen Apples nya AirPods, ett av de populäraste tillbehören på marknaden. Visste du att dessa lurar är Apples genom tiderna mest sålda accessoar? Under 2018 såldes 35 miljoner exemplar. Med en prislapp på 2 500 kronor är det ändå många som ställer sig frågan om det är värt att skaffa AirPods. Låt oss ta en titt på argumenten för och emot.

Anledningar att köpa AirPods

  • Intuitiva: Apple har alltid försökt ifrågasätta hur konsumentprodukter används. Finns det ett bättre sätt? Så är fallet även med AirPods. Första gången du öppnar laddningsetuiet med lurarna i paras de automatiskt ihop med din iPhone om den ligger i närheten. Det är en skarp kontrast mot parningsproblemen hos tidigare generationers Bluetooth-tillbehör. Självklart ansluter de automatiskt även nästa gång du tar ut lurarna ur fodralet.
  • Smarta funktioner: När du plockar ur en av lurarna ur örat pausar musiken. Perfekt när du lyssnar på en podcast och träffar en bekant på stan. En annan praktisk funktion är den trådlösa laddningen. Lägg bara laddningsetuiet på en Qi-kompatibel laddningsplatta. Slutligen har vi röstfunktionen. När du pratar känner lurarna av det och filtrerar då bort eventuellt bakgrundsljud. 
  • Passar de flesta: Även om Apples AirPods bara finns i en storlek passar de flesta öron. Man skulle kunna tro att de trillar ur lätt, men vår erfarenhet är att de sitter stabilt även under en joggingtur eller på gymmet.

Anledningar att inte köpa AirPods

  • Priset: 2 500 kronor för ett par hörlurar? Det är saftigt. Visst – det är inga vanliga lurar. Ändå kan vi inte undgå att tänka oss olika scenarier där en lur trillar ur, hamnar i sjön eller bara försvinner. Då känns det extra dyrt. Utan trådlös laddning kostar lurarna 2 000 kronor, men det är fortfarande dyrt.
  • Lyssnar inte alltid: Det är coolt att ha Siri direkt i luren. Röstassistenten aktiveras när du säger ”Hej Siri”. Dessvärre händer det ganska ofta att Siri inte reagerar. Det kan väl vara hänt om det händer någon gång ibland, men när röstassistenten missar hälften av anropen blir det lite störande. Här är Google Assistant bättre.
  • Inte för HiFi-entusiaster: Ljudet är bra men inget för HiFi-nördar. Den vanliga användaren upplever ett kvalitetsljud och det var nog målet Apple hade. Om det är grymt ljud du är ute efter är det bättre att välja traditionella lurar. Då har du även möjlighet att få noise cancelling för att kunna lyssna på t.ex. flyget.
Publicerad: 11 jun 2019 - 16:06