Undersökning

10% kan tänka sig ny Iphone utan omdesign

Förhandsspekulationer säger att nästa Iphone kommer att vara väldigt lik föregångaren. En ny undersökning visar att det genererar ganska svalt intresse för Iphone 7.

Publicerad Uppdaterad

En undersökning från Quartz visar att få amerikanska Iphone-användare skulle byta upp sig till en Iphone 7 om designen är för lik föregångaren. 

Av 525 som deltog svarade 1 procent att de skaffar en ny mobil mer än en gång per år. 6,1 procent svarade "en gång per år" medan majoriteten, 48,6 procent, bytte lur vart annat år. 24,4 procent bytte var tredje år och 20,2 procent väntade längre än tre år innan de slog till. 

På frågan ”hur intresserade är du att byta upp dig med varje ny Iphone som får en ny formgivning (redesign)?” svarade 11,8 procent att de var extremt intresserade, 13,5 procent var väldigt intresserade och 37,9 var någorlunda intressera. 25 procent svarade att de inte var speciellt intresserade och 11,8 svarade att de inte var intresserade.

Men när de tillfrågade fick svara på om de tänker uppgradera i år, även om den nya Iphone:n inte har fått en ny formgivning, så var siffrorna väldigt annorlunda. Endast 4,2 procent sade att det var extremt sannolikt, 5,1 procent sade att det var väldigt sannolikt och 11,4 svarade att det var någorlunda sannolikt. Men den överväldigande majoriteten svarade antingen att det inte var speciellt sannolikt, 33,3 procent, eller att det inte alls var sannolikt, 45,9 procent.

Källa