Annons

Rättsfall

Apple förlorar garantimål

En spricka i en Apple Watch Sport-skärm ska täckas av garantin, det enligt ett nytt domslutbeslut. Som en konsekvens väljer Apple nu att backa från påståendet att klockan är stöttålig.

Publicerad Uppdaterad

En Brittisk man stod upp mot Apple efter att företaget sagt att en spricka i hans Apple Watch Sport-skärm inte täcks av garantin. Trettiotvååriga Gareth Cross från Aberystwyth (Wales) köpte en Apple Watch Sport för 339 pund. Efter tio dagar upptäckte han en spricka i glaset. Apple svarade att arbetet att reparera klockan inte faller under garantin, trots att Apple hävdar att klockan är stöttålig.

Gareth Cross gjorde det som få förmodligen skulle våga sig på, han bestämde sig för att ta fallet till domstol.

Efter en sex månader lång process beslutade en liten Aberystwyth-domstol att Apple ska återbetala klockans värde och betala 429 pund i kostnader.

”Jag valde sportversionen eftersom de sa att den var stöttålig och jag har en benägenhet att vara lite hård mot mina saker”, berättade Cross för BBC.

Gareth menar att rättegången var ganska stressframkallande, särskilt mot slutet.

”Jag förstod inte varför de ville gå till rätten med ärendet, men i slutänden så vill jag stå fast vid mina konsumenträttigheter. Målet började bli ganska stressframkallande, särskilt mot slutet med den potentiella utgången att jag skulle vara tvungen att försvara min rätt mot ett av världens högst värderade företag”, säger Cross.

Som ett resultat av domslutet har Apple nu beslutat att ta bort ”stöttålig”-benämningen från Apple Watch. Betyder det att Gareth nu vänt ryggen till Apple-produkter? Inte alls.
”Jag planerar att köpa en annan Apple Watch, under de tio dagarna som jag hade den så gillade jag de verkligen. Fast jag kanske väntar tills nästa modell har kommit ut”.      

Källa