Smidigare att reparera trasig Iphone

Apple på väg rulla ut egen skärmlagnings-maskin

Apple gör det lättare att få sin Iphone-skärm reparerad.

Även auktoriserade tredjeparts-reparatörer ska få tillgång till Apples egen maskin för skärmlagning av trasiga Iphone-enheter. Detta efter att flera amerikanska delstater skärpt lagstiftningen kring ”rätten att reparera” sin smartphone.

Publicerad Uppdaterad

Över 400 butiker och verkstäder i 25 länder ska få tillgång till den maskin som Apple hittills själva exklusivt använt sig av för reparation av trasiga Iphone-skärmar. Det hävdar Reuters, som talat med ett flertal chefer hos Apple.

Indikerar stort skifte

Det hela är en indikation på ett tämligen stort skifte i attityd hos Apple, då man tidigare varit oerhört restriktiva när det gäller skärmreparationer. Den speciella maskinen, som heter Horizon, har bara funnits hos IT-jättens egna butiker och verkstäder. 

Hårdare lagstiftning

Sannolikt är det dock en hårdare lagstiftning som ligger till grund för beslutet. Flera amerikanska delstater har nämligen lagt lagförslag om ”rätten att reparera” sin Iphone, där man bland annat ifrågasätter Apples hårt kontrollerade reparationsnätverk. Utrullningen av maskinerna sker i två omgångar och beräknas vara klar framåt årsskiftet. 

Källa