Hybridplatta med Windows RT

Asus lanserar Vivo Tab RT

Under IFA 2012 visade Asus stolt upp sin första Windows RT-platta, Asus Vivo RT. Nu har plattan lanserats i Sverige - och väntas släppas inom loppet av några veckor.

Publicerad Uppdaterad

Det var under teknikmässan IFA 2012 i Berlin i slutet av augusti som Asus presenterade sina kommande Windows 8-plattor för världen.

Då visade man både upp värstingmodellen Asus Vivo Tab och lite enklare ARM-baserade Asus Vivo Tab RT som alltså körs med Windows 8 RT. 

Vivo Tab RT är en surfplatta med en Super Ips-skärm (upplösningen 1366 x 768 pixlar) som mäter 10.1-tum. Enheten har dimensionerna 263 x 171 x 8.3mm, samt väger 525 gram.

Under skalet spinner en Tegra 3-processor från Nvidia med 2 gigabyte i RAM-minne. Enheten har en minneskapacitet på imponerande 64 gigabyte.

Utöver detta har Vivo Tab RT utrustad med de flesta anslutningar man kan önska sig: NFC, Bluetooth 4.0, wifi (802. 11 b,g,n), GPS, micro-HDMI och microSD-läsare.

Den som vill använda Vivo Tab RT för att föreviga sin omgivning har en huvudkamera på 8 megapixlar med LED-blixt och autofokus till sitt förfogande. För videosamtal finns en främre kamera på 2 megapixlar. 

Asus Vivo Tab RT är som vi tidigare nämnt en hybridplatta, vilket innebär att den lanseras tillsammans med en dockningsstation med tangentbord.  I fråga om batterikapacitet är Asus Vivo Tab RT försedd med Li-polymer-batteri med en kapacitet på 25Wh. Enligt Asus ska detta ge RT-plattan upp till nio timmars användningstid. När plattan är dockad kan vi även lägga till 22Wh, vilket ska ge hybriden en batteritid på upp till 16 timmar.

Prismässigt ska 3G-varianten av RT-plattan ligga på ett rekommenderat pris av 7 299 kronor. Vill man ha en dockningsstation till är det rekommenderade priset 8 599 kronor.

Asus Vivo Tab RT finns även i en billigare wifi-modell, där priset är 6 299  kronor för enbart plattan, och 7 599 kronor för plattan och dockningsstationen.

Själva dockningsstationen har ett rekommenderat pris på 1 499 kronor.