Större uppdatering

Bättre offlinekartor i nya Google Maps

Google har gjort en större uppdatering av sin kartapp Maps till Android och Ios, och bland nyheterna finns bättre stöd för att spara kartor i offline-läge.

Publicerad Uppdaterad

När Google uppdaterade sin kartapp Maps till version 7 försvann eller gömdes märkligt nog en hel del av de användbara funktioner som appen hade. Sättet att spara kartor offline, så att du kan använda kartan även när du inte har dataanslutning, till exempel utomlands, fick till exempel närmast karaktären av "easter egg" med det krångliga tillvägagångssättet som krävdes.

Nu har nästa stora uppdatering av Maps, till version 8.0, kommit till både Android och Ios, och den främsta nyheten för svenska användare är att just hanteringen av Oflinekartor blivit bättre. Nu finns det ett tydligt menyalternativ för att spara offlinekartor, och du kan döpa dina sparade kartor så att du lättare kan bläddra bland dem. Du kan dock inte söka i eller navigera med sparade kartor.

Bland övriga nyheter som Google räknar upp märks att det är lättare att komma åt gatuvyn direkt i appen. Annars är de flesta nyheter sådana som inte berör svenska användare. Kör du till exempel bilnavigering i USA talar appen nu om vilken fil du ska ligga i om du kommer till en trafikplats, och använder du taxibokningsappen Uber får du direkt tillgång till den i Maps. På sin blogg går Google igenom nyheterna i detalj.

Hittar ni några fler nyheter som berör svenska användare. Skriv i kommentarsfältet!

Källa